Αφυγραντήρας με ζεόλιθο | Ο λάθος τρόπος χρήσης

Αφυγραντήρας με ζεόλιθο | Ο λάθος τρόπος χρήσης

 

Αφυγραντήρας με ζεόλιθο είναι ιδανικός για χαμηλές θερμοκρασίες

Ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο Kullhaus DDQ10L διαθέτει εσωτερική θερμική αντίσταση 420W(Low) / 740W(High), με αποτέλεσμα ο ξηρός αέρας που εξέρχεται είναι περίπου 10°C θερμότερος από τον αέρα δωματίου.

Παρατηρείται λοιπόν πολλοί χρήστες να χρησιμοποιούν τον αφυγραντήρα με ζεόλιθο Kullhaus DDQ10L με λανθασμένο τρόπο, δηλαδή για να θερμάνουν το χώρο τους. Πιο συγκεκριμένα πολλοί λειτουργούν ακατάπαυστα τον αφυγραντήρα με ζεόλιθο στη λειτουργία «Στέγνωμα Ρούχων», με αποτέλεσμα η συσκευή να λειτουργεί συνεχώς (Continuous Operation) και ανεξαιρέτως της υγρασίας χώρου, στην υψηλή ταχύτητα και υψηλή ισχύ της θερμικής αντίστασης. Χρησιμοποιούν με άλλα λόγια τον αφυγραντήρα ως αερόθερμο και όχι ως μέσο ελέγχου της σχετικής υγρασίας.

Ανθυγιεινή ατμόσφαιρα

Είναι προφανές ότι ο παραπάνω λάθος τρόπος χρήσης του αφυγραντήρα με ζεόλιθο μειώνει υπερβολικά το επίπεδο σχετικής υγρασίας, σε τέτοιο βαθμό που να προκαλείται ξηρασία (σχετική υγρασία κάτω από 30%). Αυτό οδηγεί σε συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, κόκκινα μάτια, ξηρόβηχας, μάτια που τσούζουν, σκάσιμο των χειλιών και του δέρματος, φαγούρα στο δέρμα και τα μάτια, πονοκέφαλος, κα.

Επηρεάζεται η διάρκεια ζωής του αφυγραντήρα

Είναι προφανές ότι ατελείωτες ώρες συνεχούς λειτουργίας οδηγούν σε καταπόνηση της συσκευής. Προκαλείται φθορά στο εσωτερικό του αφυγραντήρα καθώς η θερμική αντίσταση λειτουργεί ακατάπαυστα. Η διάρκεια ζωής ξηραντικού υλικού μειώνεται σημαντικά, καθώς και η απορροφητική ικανότητα του ξηραντικού υλικού.

Aφυγραντήρας με ζεόλιθο, ο σωστός τρόπος χρήσης

Για να έχετε υγιεινά επίπεδα υγρασίας αδιαλείπτως, με τη μικρότερη κατανάλωση ρεύματος χρησιμοποιείστε την ΑΥΤΟΜΑΤΗ λειτουργία. Πρόκειται για την ΕΞΥΠΝΗ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ που διαθέτει ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο Kullhaus DDQ10L: αυξομειώνει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα και την ισχύ της θερμικής αντίστασης προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση και τη χαμηλότερη κατανάλωση. Όταν η σχετική υγρασία δωματίου είναι 10% υψηλότερη από την επιθυμητή υγρασία [ιδανικά 50% – 55%], ο αφυγραντήρας λειτουργεί στην υψηλή σκάλα ανεμιστήρα. [High]. Όταν είναι υψηλότερη κατά 5% ή λιγότερο χρησιμοποιεί τη χαμηλή ταχύτητα [Low].